Drömmen som inte blev verklighet


Mycket tankar har kommit och gått sista dygnen för min del. Jag kom hem tomhänt utan medalj, inte som i mina drömmar med någonting skinande runt halsen. Jag hade förberett mig väl, gick in med inställningen att köra järnet som vanligt.
Nervös på morgonkvisten, kändes i magen att idag var dagen jag väntat på så länge. Kunde köra min grej i första åket, åkningen fanns där, bra tempo och ja låg på en andra plats inför det andra åket en halvsekund efter ledande Tina Maze.
Det var vädermässigt en tuff dag, med mycket regn, snöblask och dimma som kom och gick och som resultat av det blir ju även underlaget lidande men det saltades till tusen för att få det att hålla ihop.
I det andra åket, stämde det inte längre, jag kom inte in i åkningen från början, missade spåren som blivit, fastande i hål i banan, glasögonen snöade igen så jag fick dra bort det med handsken under åkets gång, jag var i otakt och det blev en alltmer statisk åkning, i sista branten tänkte jag ändå att det kanske känns så här för alla? Men icke, jag kom imål på en 6:e plats och luften gick ut mig totalt, besvikelsen var enorm, drömmen blev inte verklighet och jag hade en chans som jag aldrig kommer få tillbaka, detta var mitt sista OS jag var i mitt livs form och jag försökte men räckte inte till…
Många tårar senare var det dags att ta sig hemåt och packa ihop, men jag är glad att jag har så fina tränare och lagkamrater som sa många väl valda ord!

Nu är det dags att blicka framåt, jag har fortfarande 3 WC tävlingar kvar och en cup att försöka vinna, två av dessa tävlingar körs på hemmaplan i Åre. Jag mår bra är frisk och hel och livet består ju av annat än bara skidåkning även om den utgör en stor del av min tid. Detta är sportens värld!

Nu ska jag heja järnet på mina grymma teammates i morgondagens slalom, Maria & Frida är i topp form och de har fina möjligheter för medaljer!! Forza Forza

bild 1, Daniel Stiller Bildbyrån

Photo: Daniel Stiller /Bildbyrå

My dreams about a Olympic medal didn´t come true, I came home without this shining thing around my neck. I did my preparations, I was as prepared as I could be, but it didn´t go my way. I had a good first run, second place after Tina Maze half a second behind. But in the second run I never find the rhythm, the tempo or the tracks, I was behind, late in the tracks hit some holes and my goggles got blocked from the snow/rain. It was a tough day with the rain, snow and fog and the snow got pretty rough.
Skiing got more and more static, but I kept thinking positive, maybe it does feel like this for everyone, but not.. I was 6th in the finish and ended up 7th in the end.
The disappointment was brutal, I knew this was once in a life time chance, I will never ski the Olympics again and I blew the chance..
But life goes on, after a lot of tears and good support from family, friends and teammates and coaches I´m now looking forward for the upcoming 3 wc races and 2 of them we will have in Åre!! I will try to rech my other dream, to win the Giantslalom globe.
This is the world of sports!

bild 2, Mina härliga teammates

My lovely teammates!

bild 3; Christian Thoma, min ansvarige tränare samt våran förbundskapten Fredrik Steinwall

Christian Thoma & Fredrik Steinwall have a big part in our success this winter

bild 4; Detta var det jag såg av Sochi, vid inflygningen!

This is what I saw of Sochi – from the plane on arriving day

Bild 5, Fint i Rosa Kuhtor by
Rosa Khutor
bild 6, happy faces bild 7, SWE kittad på presskonferens

Advertisements

9 thoughts on “Drömmen som inte blev verklighet

 1. Du kjører fantastisk i vinter! En dårlig omgang forandrer ikke det 🙂 Takk for innsatsen og så synes jeg du skal satse videre! Lykke til videre-ski or no skis 🙂

 2. Tack Jessica för OS! Det är mycket som ska stämma för att man ska få med sig det där guldet hem. Du hade inte det rätta flytet den här dagen, men du ska vara nöjd ändå, du har haft en fantastisk säsong. Och lycka till nu resten av säsongen, jag håller tummarna. 🙂

 3. Hej Jessica!
  Först av allt, bra kört! 6:a på OS!! Grattis! Helt fantastiskt!
  Många drömmer om att få vara med om ett OS, redan där spricker drömmen för de flesta…
  Det du gjorde för dig själv var viktigt och kanske nådde du inte ända fram den här gången men glöm inte alla de OS-drömmar du satt igång!! Tack vare dig har massa barn och ungdomar storögt fått en dröm, liksom du fått en gång. Du för det vidare.
  Du är en fantastisk förebild och det är viktigare än alla medaljer i världen.
  Bra kört!

 4. Jessica, even us, in front of TV were sad you missed the medal, so I can imagine your feelings after you finished the race. I know there are bunch of your fans who are sure you should have got a medala at those olympisc…. You were great anyway! I will keep fingers crossed for next races, to get a globus! It should be yours, You deserve it! So keep on rolling 😉

 5. Medalj eller inte… det finns miljoner skidåkare i världen och du var den dagen den sjätte bästa i världen. Vecka tio i Åre är du kanske bäst av alla miljoner igen? Vi är där och hejar på dig i alla fall 😉

 6. Kanske en en sliten replik, men det är små marginaler i toppen. Du är en fantastisk åkare och en förebild för många. Inte minst min 11-åriga tjej som åker med Huddinges U12-lag. Vi ser fram emot att kolla på dina åk i WC och förhoppningsvis VM längre fram. Man är g a n s k a bra om man är missnöjd med en 6:e plats i Olympiska spelen… Lycka till!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s